A Mallorca Resistim: una postal alternativa de Mallorca de rebuig al CETA i en defensa del producte local

19 setembre2016

Les entitats que formam part de la Plataforma NoalTTIP Mallorca en hem reunit avui amb la premsa davant la catedral de Palma, per fotografiar el nostre rebuig a l’aprovació del tractat CETA, que es debatrà el pròxim 18 d’octubre en el març en el Consell Europeu, i en el qual el president Rajoy ja anunciat el seu vot favorable.

Des de la Plataforma No al TTIP de Mallorca denunciem que les negociacions del tractat CETA, així com el TTIP i el TISA, es porten en absolut secret i no s’expliquen a la ciutadania que patirà el seus efectes. Per aquesta raó, participem en la campanya europea que durarà fins al 18 d’octubre i que pretén posar en el punt de mira el tractat CETA i la seva més que sospitosa posada en marxa. El hashtag que defineix la campanya europea és #niCETAniTTIP, i la Plataforma hi afegeix el hashtag #aMallorcaResistim.

El pròxim 18 d’octubre es reuneix el Consell Europeu per decidir sobre la ratificació del tractat CETA. Sota la pressió de moltes entitats socials i plataformes europees, la Comissió Europea ha accedit a que la ratificació es faci de forma mixta, es a dir, tant per el Consell Europeu com per cada un dels estats membres en els seus respectius fòrums. En el cas d’Espanya seria a les Corts. No obstant, es tracta tan sòls de un formalisme, ja que si no hi hagués un rebuig unànim del Consell Europeu (cosa difícil amb l’anunciat vot favorable de Rajoy i d’altres), el tractat CETA passaria directament a l’aplicació plena, a l’espera de la ratificació dels estats que disposarien de 3 anys per a debatir-ho ens els fòrums propis.

Des de la Plataforma considerem que aquesta fórmula de ratificació eś completament antidemocràtica, i que el tractat no s’ha d’aplicar mentre no es puguin pronunciar els pobles europeus, mitjançant els seus parlaments o mitjançant referèndums. Per això també exigim al Govern d’Espanya que informi a la població sobre el contingut del tractat CETA i sobre les seves possibles conseqüències econòmiques, polítiques, ambientals, etc.

La Plataforma No al TTIP de Mallorca alerta a la població sobre els problemes que vénen associats a la firma d’aquests tipus de tractats com el CETA o el TTIP. Entre moltes altres conseqüències (pèrdua de drets ambientals, laborals, sanitaris; pèrdua de sobirania, etc.), posen en perill les denominacions d’orígen. Per aquest motiu aviu ens hem fotografiat amb una sobrassada i una ensaïmada, que el dia de demà (si s’aplica el CETA) podria venir produïda des de Canadà.

Animam a tota la població que s’informi sobre els tractats CETA, TTIP i TISA, i que participi en la campanya de la plataforma d’una forma molt senzilla: fent-se una fotografia amb un producte local en perill degut a la firma dels tractats (per exemple: unes avarques), juntament amb el hashtag #aMallorcaResistim i amb el text #niCETAniTTIP. Aquesta fotografia pot compartir-la a les xarxes socials i amb el perfil de Facebook de la Plataforma No al TTIP Mallorca, o enviar-la per correu a noalttipmallorca@gmail.com i nosaltres la penjarem a la xarxa.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies