[23-29 nov] Projecció virtual de la pel·lícula que assenyala qui està darrere l’expansió del plàstic!

-Arriba la segona de les projeccions que, des d’Amics de la Terra organitzem dins del nostre cicle documental Tardor de cinema transformador”.

-“The Story of Plastic” és un impactant documental que mostra les arrels de la problemàtica: el poder i estratègies del lobby empresarial de la indústria petroquímica i dels combustibles fòssils.

-Es projecta en format virtual, de forma gratuïta i accessible, durant l’última setmana de novembre.

No et perdis el documental The Story of Plastic!

Amics de la Terra Mallorca comptem amb passes per a què un bon nombre de persones pugueu veure’l.

Dels creadors de “The Story of Stuff”, l’icònic documental animat que va impactar al món gràcies a la seva visió crítica de la societat consumista, arriba “The Story of Plastic“. Aquesta vegada el estil és diferent, no és animat i és una eina apoderadora per a les comunitats i col·lectius que lluiten contra l’expansió dels combustibles fòssils i, per tant, del plàstic.

Pots veure el tràiler aquí i llegir aquesta completa opinió en el diari Ballena Blanca.

A diferència d’altres documentals i pel·lícules sobre la problemàtica del plàstic arreu el món, The Story of Plastic no posa el focus en els ocèans plens d’aquests residus ni en tortugues que s’ofeguen a causa d’aquests, sinò va a les arrels: les empreses i indústira petroquímica, les quals fabriquen aquest material i que seguiran projectant una massiva producció en els pròxims anys si no els aturem.

Emprant una original narrativa a través d’una línia temporal, podem veure com hem arribat fins a la crisi actual de contaminació per plàstic i com la indústria del petroli i el gas ha manipulat el discurs dels plàstics. En la pel·lícula es presenten diferents iniciatives que lluiten contra aquesta xacra, així com als veritables responsables de la problemàtica, des de l’extracció de combustibles fòssils fins a l’eliminació de plàstics, i la resistència global.

  • Inscripció per a la projecció: https://tinyurl.com/CineAmics
  • El formulari d’incripció és sencill i té un parell de preguntes per obtenir informació que ens servirà per  escriure un petit informe sobre el potencial transformador de la pel·lícula.
  • Una vegada inscrit, rebràs un email amb l’enllaç de la pel·lícula i amb la contrasenya per accedir a la projecció.
  • Entre dilluns 23 i diumenge 29 de novembre, pots visualitzar-ho a l’hora que vulguis i des de ca teva, una vegada t’enviem l’enllaç i contrasenya.
  • Per favor, per tal d’evitar gastar visualitzacions, només accedeix a l’enllaç de la pel·lícula quan vagis a veure-la.

Aquest documental és essencial per adonar-nos de les estratègies i el lobby que executa aquesta indústria, els mateixos gegants empresarials que cerquen petroli i gas natural i pressionen per estendre pràctiques com el fracking, per descafeïnar els acords per lluitar contra la crisi climàtica i retallar les emissions, o es beneficien de l’impuls a la incineració de residus: mentre desvien l’atenció pública cap a l’últim estadi de la cadena de producció i els esforços de neteja de l’oceà o la seva inversió en reciclatge, la indústria ha començat a accelerar la seva producció.

“The Story of Plastic” presenta entrevistes amb persones expertes i activistes en primera línia de lluita, que revelen les conseqüències de l’asfíxia per plàstics en el nostre planeta, enverinant a les comunitats de tot el món, i ens mostren el moviment global que està sorgint com a resposta. Amb una atractiva posada en escena, material d’arxiu de la indústria a partir de la dècada de 1930 i relats en primera persona de l’emergència, la pel·lícula aborda les solucions a aquest problema tan complex que afecta cada vegada més al benestar del planeta i la gent. 

No te la perdis!

Aquesta campanya d’Amics de la Terra compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma (Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI).

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies