14-17 setembre a Girona: Trobada de Democràcia Energética

Vine a la primera Trobada de Democràcia Energètica a setembre, Girona!

T’agradaria formar part de la creació d’un moviment compromès amb les solucions energètiques? Penses que la desitjada transició energètica hauria d’estar en mans de les persones i les comunitats en lloc de les grans empreses de l’energia?

Si és així registra’t ara i acompanya’ns aquest setembre. (Registra’t ara, durant juliol, per poder participar)

Quan? del 14 al 17 de setembre.

Volem reunir diversos perfils de persones per compartir entre totes i tots, coneixements pràctics sobre la creació de cooperatives d’energia i de projectes d’energia comunitària*, així com per aprendre dels èxits i les lluites a nivell europeu que ens ajudin a reforçar un creixent moviment de gent que desitja ser propietària i tenir el control de la seva pròpia energia.

Avui dia hi ha diversos grups, projectes i campanyes en marxa sobre democràcia energètica de llarg a llarg d’Europa. No obstant això, sovint no estan interconnectats més enllà del context estatal, per la qual cosa creiem que aquesta trobada pot ajudar a cobrir aquesta deficiència i ajudar-nos a sortir més enfortits.

SomEnergia i Amigos de la Tierra seran els nostres amfitrions, i volem assegurar-nos que el context energètic espanyol tingui una especial rellevància en les nostres converses i tallers.

Tenim un interès particular a convidar a persones que ja estan involucrades d’alguna forma en algun projecte d’energia comunitària, o que siguin part d’algun grup amb un interès clar per involucrar-se. La trobada també està obert a activistes i campaigners que lluiten per un sistema energètic renovable i democràtic.

Durant tot aquest mes de juliol, pots registrar-te aquí. L’11 d’agost ens posarem en contacte amb les persones seleccionades per formar part de la trobada.


L’organització s’encarrega de la manutenció dels participants, no obstant això no disposa de capacitat per pagar les despeses derivades del viatge.

Per a preguntes i qualsevol tipus de dubte, per favor contacta a Hector en castellà i català (sosclima@tierra.org)

[*] L’energia comunitària és un concepte ampli però que resumit ve a dir que para per facilitar la transformació progressiva del nostre sistema energètic, com per abandonar la crema de combustibles fòssils en benefici de les energies autòctones, és necessari involucrar a la ciutadania, empoderarla, i trobar nous esquemes i models que fomentin la participació, la cooperació i la solidaritat. Hi ha un ampli ventall de projectes comunitaris: des de la creació d’una cooperativa local d’electricitat, passant per la instal·lació de panells en una comunitat de veïns o la participació econòmica en una horta solar. Més info en www.tierra.org/energia-comunitaria/ i www.communitypower.eu/es/about-us-es.html

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies