11 Sortida Climàtica al Centre d’Interpretació de Cabrera – 21 de maig 2011

Seguim investigant els efectes del canvi climàtic a Mallorca! Aquesta vegada visitem el Centre d’Interpretació de Cabrera molt ben acompanyats per Isabel Moreno, sòcia d’Amics de la Terra i Catedràtica de Biologia Marina, i Miquel Socies, pescador de pesca artesanal de la confraria d’Alcúdia des de fa més de 30 anys.

La sortida va ser de luxe i les aportacions dels dos experts van ser molt interessants. Ens van explicar que els efectes del canvi climàtic encara no es noten en la mar, ja que aquest té una capacitat adaptativa molt gran. També ens van explicar que la qualitat de les aigües marines balears ha millorat molt en els darrers anys, que no hi ha sobre explotació pesquera gràcies a la conscienciació dels pescadors i al fet que han aconseguit que es declaressin reserves marines i vedes que han permès recuperar espècies que abans eren difícils de veure en les nostres aigües. La posidònia segueix en regressió en algunes zones i és molt important per a la reproducció dels peixos.

Segueixen alguns impactes generats per l’home, com la construcció massiva en el litoral, les aigües depurades (encara que ha millorat molt la seva gestió), col·lectors d’abocaments al mar, pesca massiva en aigües internacionals d’espècies molt valorades al mercat com la tonyina vermella, entre altres.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies