Recursos naturals i residus

Municipis de Mallorca es mostren favorables a un sistema d’envasos retornables

Alguns municipis de Mallorca insten al Govern Balear a estudiar la viabilitat d’implantar Sistemes de Dipòsit, Devolució i Retorn per als residus d’envasos

Inca, Calvià i Capdepera, se sumen a la proposta de la Plataforma per a la Reducció de Residus de Mallorca, d’implantar un nou sistema de gestió dels envasos a Balears. Els municipis es manifesten descontents amb el sobrecost que han d’assumir per a la gestió dels residus d’envasos (llaunes, plàstics, brics… que acaben als carrers, platges o en contenidors de rebuig) i proposen la implantació de Sistemes de Dipòsit Devolució i Retorn. Aquests són sistemes que ja existeixen a països com Alemania o Finlàndia, i que permeten recuperar més del 95% dels envasos posats al mercat (mentre que aquí aquesta xifra no arriba ni al 30%).

Per aquest motiu, i a través de l’aprovació d’una moció en el plenari municipal, els ajuntaments demanen al Consell de Mallorca i al Govern Balear que elaborin estudis de viabilitat d’aquesta proposta i que es decideixin a incloure la implantació de SDDR en la nova llei de residus s’està elaborant.