Recursos naturals i residus

Ja et pots descarregar les ponències de les jornades “Compostatge municipal, comunitari i domèstic a Mallorca. Reptes i alternatives”

Com ja sabeu, Amics de la Terra, la Mancomunitat des Raiguer i l’ajuntament de Porreres han organitzat 5 activitats sota el lema “Compostatge municipal, comunitari i domèstic a Mallorca. Reptes i alternatives” que han analitzat la situació actual dels residus orgànics a Mallorca, els principals reptes als que s’enfronta i possibles alternatives.

Podeu veure més info dels cursos, jornades i programa aquí.

A les jornades tècniques 4 ponents experts en residus van fer un recorregut per exposar la legislació europea, estatal i balear en matèria de residus; l’aprofitament dels residus orgànics a Mallorca; les oportunitats i avantatges del compostatge domèstic; com millora la fertilitat del sòl; si la orgànica són residus o recursos; experiències de compostatge comunitari i supramunicipal a Navarra; i altres exemples estatals i europeus de gestió local dels residus orgànics.

Ponencia Joan Mateo Horrach_Consell de Mallorca

Ponencia Alodia Pérez_Amigos de la Tierra

Ponencia Joseba Sanchez_Navarra

Ponencia Ramon Plana_Expèriencies estatals i europees

Aquí us podeu descarregar el fulletó de com construir una compostera amb palets.

Fulletó amb instruccions per construir la teva compostera

També podeu veure les fotos a la nostra galeria web.

Aquest projecte ha estat finançat per l’Eix Leader:

Mallorca Rural, UE – Comisión FEADER, Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, FOGAIBA – Govern de les Illes Balears, LEADER.