Recursos naturals i residus

Ens ajudes? On estalviar deixalles tot reutilitzant.

Per aquest estiu ens hem proposat posar sobre el mapa quants més recursos per a reutilitzar el que ja no fem servir o reparar el que ja no funciona ens sigui possible. La idea és convertir aquesta informació en un gran directori a nivell estatal, fruit de la col·laboració entre tots els grups locals d’Amics de la Terra.

Tenim interés en mostrar alternatives per reduir la roba, mobles, electrodomèstics, bicicletes, productes d’electrònica o eines que llancem. Tots aquests objectes poden ser reparats i allargar-ne la seva vida útil, evitant així haver de gestionar uns residus complexes i haver de fer servir més recursos naturals, molts vegades escassos o amb un gran impacte ecològic, que són necessaris per fer nous objectes.

Hem pensat que amb la teva col·laboració arribarem molt més lluny, arribant a conéixer entitats, empreses o iniciatives que d’altra manera quedarien fora del directori.

Ens ajudes? Hem preparat un formulari per fer-ho senzill. Quanta més informació ens puguis fer arribar millor, però no deixis de compartir allò que consideris interessant.

Abans de final d’any podrem presentar el directori, contribuint així a que puguis trobar alternatives prop de casa a llançar allò que ja no us interessa al fems.

Pots fer-lo servir tantes vegades com et sigui necessari!

Els criteris consensuats per incloure punts al mapa inclouen tots aquells espais de compra-venda de segona mà, preparació per a la reutilització, reparació, prèstec, troc o lloguer de productes tèxtils, de mobiliari, aparells elèctrics i electrònics (mòbils també), joguines, llibres, bicicletes i eines de jardineria i bricolatge.

Moltes gràcies per la teva col·laboració!!!

La fotografia de la imatge de portada és obra de Gary A. K.