En el DIA DE LA TERRA Amics de la Terra Mallorca presenta les seves propostes polítiques als partits

22 abril 2015 - Dia de la Terra Amb motiu del Dia de la Terra, avui 22 d'abril, i amb la proximitat de les eleccions autonòmiques, insulars i municipals, AMICS DE LA TERRA MALLORCA ha enviat una sèrie de propostes polítiques prioritàries a tots els partits polítics de la Illa per ser preses en compte als seus programes electorals per a la propera legislatura.

18 d'abril: Dia d'acció global contra el TTIP. Vine!

. 18 abril 2015 Organitzacions de la societat civil, sindicalistes, pageses i pagesos, joves, homes i dones activistes de moviments de totes parts del món, cridam a un Dia d'acció global a realitzar-se el 18 d’abril amb la finalitat d’aturar els tractats de lliure comerç i inversions (TTIP i CETA) i l'Acord per la Liberalització dels Serveis (TISA), i promoure una economia que funcioni per a les persones i el medi ambient.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Sóller l'Assemblea anual estatal de Amigos de la Tierra

. . 10-12 abril 2015 Vint-i-cinc delegats de Amigos de la Tierra de diferents parts d’Espanya van anar a Sóller aquest cap de setmana passat (10-12 abril) a celebrar la seva assemblea anual a Can Prunera, espai que els ha cedit la Fundació del Tren de Sóller. Els socis delegats d’aquesta organització que forma part de Amigos de la Tierra Internacional van participar en la presa de decisions dels plans de treball de l'associació per al proper any sobre alimentació local i agricultura, canvi climàtic, model energètic i les alternatives renovables, recursos naturals i residus, justícia econòmica i biodiversitat. També s’ha aprovat una estratègia per als propers 5 anys que pretén treballar sobre els impactes socials i ambientals que genera el consum excessiu dels recursos naturals i proposar alternatives. En l’elecció de la nova junta es va decidir que dues persones d’Amics de la Terra Mallorca passin a formar part de la junta directiva estatal. Divendres es va fer una formació sobre comunicació i captació per reforçar la base social de Amigos de la Tierra i el diumenge van fer una excursió a la finca de Son Torrella per veure les reforestacions realitzades pels socis i voluntaris d'Amics de la Terra Mallorca dels darrers anys, i per conèixer el paisatge que fa únic el Paratge de la Serra de Tramuntana, declarat Patrimoni de la Humanitat.

Amics de la Terra coopera en la neteja d'olivars del Barranc de Biniaraix

. . 29 de març de 2015 Aquest cap de setmana passat, un grup de 25 voluntaris d’Amics de la Terra van ajudar en labors de recuperació i neteja d’olivars del Barranc de Binaraix. Durant el matí del passat dissabte els voluntaris d’Amics de la Terra, juntament amb diversos propietaris i amics del Barranc, han llevat pins, matolls i càrritx per recuperar el paisatge originari d'aquesta zona emblemàtica de Mallorca, visitada per milers d'excursionistes cada any. Després del treball intens, els voluntaris van ser convidats a un dinar típic mallorquí envoltats del meravellós paisatge del Barranc.

T'ho menges amb el TTIP, darrera entrega: Salsitxes a la ractopamina

. . La ractopamina és un fàrmac que s'usa com a additiu alimentari per promoure el creixement de la massa muscular en porcs, vaques i galls d'indis. A causa del perill d'aquest tractament per a la salut en la UE està prohibit des de 1996, en canvi, a EUA s'alimenta amb ractopamina al 80% dels porcs. La pròpia Agència Europea de Seguretat Alimentària assegura que no es pot posar en risc l'alimentació, i molt menys situar els interessos de la agroindústria per sobre de l'interès general. Una asseveració que formaria part del principi de precaució, un dels pilars de la UE a l'hora de legislar.*