La Plataforma NO al TTIP Mallorca força l’entrada en campanya del TTIP, CETA i TISA

. 23 de juny 2016 Des de la Plataforma No al TTIP Mallorca sempre hem assenyalat l’opacitat i el secretisme que envolten les negociacions dels tractats TTIP, CETA i TISA, i que si s'aproven afectaran directament a tots els estats i ciutadans membres de la UE. A més, aquests tractats han estat molt absents en el panorama polític i mediàtic espanyol.

Dia Mundial de la Lluita Contra la Desertificació i la Sequera. El compostatge. la recepta perfecte

. 17 de juny 2016 . El compostatge frena la pèrdua de la riquesa del sòl i prevé la sequera. Espanya és un dels països més afectats per la desertificació i l'erosió dels sòls. Segons el anàlisis cartogràfic del Programa d'Acció Nacional contra la desertificació de Ministeri de Medi ambient les Illes Balears tenen un 50,21% de territori en la tipologia de risc Baix i un 4,62% afectades per tipologies Altes o Molt Altes.

Dissabte 18 de juny: sortida de mapejament i neteja al PN Llevant

. . Dissabte 18 de juny: sortida de mapejament i neteja al PN Llevant. El dissabte 18 de juny farem un mapejament dels garballons afectats per una espècie invasora i neteja del torrent de na Picarandau al Parc Natural de LLevant. Després dinar i bany a la caleta que hi ha a la desembocadura (devora hi ha una cova).

Amics de la Terra considera urgent limitar els creuers gegants a Palma

. . 13 juny 2016 El polèmic “Harmony of the Seas”, suposadament el creuer més gran del món, arribarà a Palma tots els dilluns a partir d'ara fins a octubre. Els seus gairebé 7000 passatgers, equivalents al municipi d'Artà o Muro, juntament amb els 2000 de tripulació aporten més habitants que tota l'Illa de Formentera. Tal marea de gent desembarcarà cada dilluns acompanyada pels passatgers d'altres similars creuers que puguin trobar-se el mateix dia a Palma, que va arribar a acollir simultàniament vuit creuers l'any passat. Coincidiran amb els milers de turistes que s'allotgen en hotels, apartaments i cases particulars que ocupen el centre de Palma cada dia. Els creuers ens visiten solament a l'estiu quan ja estem al límit de capacitat d'acolliment i se solen concentrar al centre històric de la ciutat.

Entitats ambientals expressen el seu suport a les mesures de restricció del tràfic motoritzat al centre històric de Palma

. . 12 juny 2016 Les entitats ecologistes Amics de la Terra, Ecologistes en Acció i GOB , l'organització de ciclistes urbans Biciutat de Mallorca, i el fòrum estatal de vianants “Andando” s'adhereixen a les mesures acordades per l'Ajuntament de Palma encaminades a restringir el tràfic motoritzat al centre històric de la ciutat.