La Plataforma per ses Fontanelles, llança una campanya adreçada als inversors i a les marques que es volen establir al «Palma Springs»

Front l'incert futur de la zona humida de ses Fontanelles, la Plataforma Salvem ses Fontanelles, llança una campanya adreçada als inversors i a les marques que pretenen establir-se al futur centre comercial.

Primer contacte amb el nou Govern en matèria de medi ambient.

Ahir matí (23 de juliol), Amics de la Terra Mallorca ens vam reunir amb en Vicenç Vidal, el nou Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i amb na Catarina Amengual, Directora General d'Espais Naturals i Biodiversitat, per fer una primera presa de contacte, fer-los-hi arribar les nostres demandes i compartir els projectes que actualment ens ocupen.

El Parlament Europeu obre les portes al Tractat de les elits econòmiques

Després que la votació es suspengués el mes passat per temor a una resolució parlamentària que xoqués amb els interessos de la Comissió Europea, finalment, el 8 de juliol, la gran coalició formada pels partits popular i socialista europeu ha donat llum verda a les negociacions del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre Estat Units i la Unió Europea (TTIP), així com a la inclusió del controvertit mecanisme de resolució de controvèrsies entre inversors i estats, ISDS.

Ens ajudes? On estalviar deixalles tot reutilitzant.

Per aquest estiu ens hem proposat posar sobre el mapa quants més recursos per a reutilitzar el que ja no fem servir o reparar el que ja no funciona ens sigui possible. La idea és convertir aquesta informació en un gran directori a nivell estatal, fruit de la col·laboració entre tots els grups locals d'Amics de la Terra.

Model energètic i energies renovables a l'espera del RD que reguli l'autoconsum.

No a l'impost al Sol

Aquest estiu els termòmetres no ens deixen descansar i per aquelles que l'agost és mes de vacances, els darrers dies de juliol es viuen amb inquietud. Tal vegada per això, el Govern estatal espera fins al darrer dia de mes, el 31 de juliol, per publicar el tant esperat Real Decret sobre l'autoconsum energètic. Tal vegada encara s'ho repensin, però aquesta és la data anunciada.