Balears ha d’aturar les prospeccions petrolíferes i apostar per un model renovable

. . Xerrar de prospeccions de petroli a les Illes Balears s’ha convertit en un tema candent que ha mobilitzat a una gran part de la població en contra, unint a ecologistes, polítics, empresaris i població en general. La veu d’alarma va començar a Eivissa quan l'empresa escocesa Cairn Energy va sol•licitar els permisos per iniciar la cerca de gas i petroli en el golf de València, a escassos 35 kilòmetres de les costes de Sant Antoni, Eivissa. A més d’aquest projecte, diverses empreses han sol•licitat permís per iniciar sondeigs a altres localitzacions pròximes a les Illes Balears: Spectrum Geo Limited al nord de Menorca i el nord-est de Mallorca en una primera fase, que després s’estendrà a tot l'arxipèlag balear en una segona fase, a més de Repsol que cerca ampliar la seva plataforma petroliera existent davant el delta de l’Ebre i que afectarà el nord-est de Mallorca.

Amics de la Terra al·lega que el reglament de costes permet impactes molt greus i repercussions negatives al litoral

. . Amics de la Terra Balears ha presentat 6 al·legacions al reglament de Costes considerant que aquest instrument de desenvolupament de la Llei de Costes obre la porta a diversos impactes molt greus i repercussions negatives. Considerem que és un greu error no tenir en compte la importància de les dunes estabilitzades i les dunes relictes per a l'estabilitat de la platja ja que obre la porta a la construcció salvatge del nostre litoral que ja pateix els efectes negatius i acumulatius del boom turístic i la manca de planificació i disciplina urbanística. A més dels impactes negatius al medi ambient, la urbanització del litoral afecta el turisme de qualitat, sent un reclam turístic important per a les nostres illes un paisatge conservat amb els seus valors ambientals intactes.

Dijous 20 març 19h - Conferència "L'home i la mar"

. . Amics de la Terra cumplim 20 anys a finals del 2014 . 20 anys d'implicació, conscienciació, activitats, educació, col.laboració, cooperació i acció per fer una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària. Són molts motius per estar de celebració i hem pensat en fer una sèrie d'activitats de diferent temàtica ambiental i compartir-les amb tots vosaltres.

Nou entitats i organitzacions de les Illes Balears presenten una denúncia davant la Comissió Europea contra el Pla Hidrològic modificat per Company

. El motiu de la demanda és el flagrant incompliment de legislació europea Amics de la Terra, ATTAC Mallorca, la Societat d'Història Natural de les Balears, Enginyeria sense Fronteres de les Illes Balears i GOB, juntament amb l'Associació de Llicenciats Ambientals de les Illes Balears (ALCAIB), l'Associació de Geòlegs de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears i l'Associació d'Agents de Medi Ambient de les Balears han presentat una denúncia davant la Comissió Europea per l'incompliment de la legislació europea, per part de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'Estat Espanyol, amb l'aprovació del Pla Hidrològic de les Illes Balears.

Receptes quilomètriques, aliments amanits amb CO2 i explotació laboral. On aconseguir aliments locals?

. . Et vénen de gust uns cigrons de l'àvia amb desforestació mexicana i reducció d'indígenes desplaçats? Gairebé segur que no. Però en realitat aquests són els aliments que ens trobem als nostres plats. Han arribat des de milers de quilòmetres de distància sense que les empreses que els comercialitzen tinguin en compte les repercussions socials i ambientals que comporten.