Subvencions per autoconsum d'energia solar a les Illes Balears

. . Amics de la Terra considera molt positiva la nova resolució del Govern Balear que dóna subvencions per a instal·lacions solars fotovoltaiques i eòliques d’autoconsum a empreses, associacions i persones físiques. La novetat és que les persones particulars poden rebre ajudes per instal·lacions a casa, cosa que abans no s’havia ofert.

Amics de la Terra discrepa que el nou Pla de Residus permeti la importació de residus i insisteix en el tancament dels dos forns antics

. . Amics de la Terra valora positivament el nou Pla de Residus presentat pel Consell de Mallorca, encara que discrepa d'alguns punts sobretot la importació de residus d'altres països. Considera que els dos forns antics de la incineradora haurien de tancar com més aviat, tal com ha sol·licitat l'entitat ecologista en nombroses ocasions. Complint els objectius de reducció i reciclatge establerts en el nou Pla de Residus d'acord amb la legislació europea i estatal, la capacitat actual de la incineradora seria més del doble que el necessari per tractar els residus originats a l'illa dedicats a aquest fi. El tancament dels dos forns antics significaria un estalvi important en despeses de funcionament i manteniment i farà innecessària la importació de residus de fora, per la qual cosa insisteix en la seva paralització immediata. Actualment els residus importats només serveixen per incrementar el benefici de l'empresa concessionària, que ven l'energia que produeixen, incrementant les emissions de gasos contaminants i el canvi climàtic.

Et desitgem BONES FESTES!

. . Amics de la Terra us desitja BON NADAL! 20 anys d'amics 20 anys amb la Terra Cuidam de Mallorca, naturalment I us animem a que feu una compra conscient i responsable Responsable amb les persones i amb el medi ambient Millor si fomenteu la imaginació, regaleu temps, amor i coses fetes per vosaltres mateixos.

Amics de la Terra presenta al·legacions contra la llicència de ses Fontanelles

. . Amics de la Terra ha presentat al·legacions contra la sol·licitud de llicència d'activitat per a un macrocentre comercial a Ses Fontanelles. En opinió del grup ecologista, l'empresa Unibail Rodamco Palma, SL podria haver incorregut en un frau de llei, en tramitar el projecte sota la rúbrica de "aparcament subterrani i superfície, urbanització interior i locals sense ús determinat", cosa que, de cap manera, es correspon amb la realitat. La finalitat última seria evitar complir amb l'exigència legal d'obtenir una llicència prèvia de gran establiment comercial.

Amics de la Terra celebra els seus 20 anys a Mallorca

Aquest cap de setmana Amics de la Terra hem celebrat una festa per commemorar els nostres 20 anys a Mallorca. Fa exactament 20 anys aquesta associació sense ànim de lucre va iniciar el seu camí per protegir el medi ambient a l'illa. Unes 60 persones ens hem reunit a la finca són Cos a Marratxí per recordar les activitats i èxits dels últims 20 anys, celebrant amb un dinar de productes locals preparat per a l'amo de la finca, amenitzat amb música en viu. Vam aprofitar l'ocasió per fer un reconeixement a aquells socis que han estat tots aquests anys donant suport l'associació.