T'ho menges amb el TTIP, darrera entrega: Salsitxes a la ractopamina

. . La ractopamina és un fàrmac que s'usa com a additiu alimentari per promoure el creixement de la massa muscular en porcs, vaques i galls d'indis. A causa del perill d'aquest tractament per a la salut en la UE està prohibit des de 1996, en canvi, a EUA s'alimenta amb ractopamina al 80% dels porcs. La pròpia Agència Europea de Seguretat Alimentària assegura que no es pot posar en risc l'alimentació, i molt menys situar els interessos de la agroindústria per sobre de l'interès general. Una asseveració que formaria part del principi de precaució, un dels pilars de la UE a l'hora de legislar.*

24 març 19h xerrada 'Tribunals especials del TTIP contra la democràcia i a favor dels mercats'

Tractats de lliure comerç (TTIP, CITA i TESA): Com afectaran a la teva vida? Dimarts 24 de març a les 19h la Plataforma NoalTTIP Mallorca seguim amb un cicle de xerrades per tractar diferents temes sobre els tractats de lliure comerç. Xerrada "Tribunals especials del TTIP contra la democràcia i a favor dels mercats" a càrrec de Pau de Vílchez Moragues, membre de la Comssió Executiva de MÉS per Mallorca i professor associat de Dret Internacional Públic a la UIB.

T'ho menges amb el TTIP: Pollastre clorat al forn

. . Als EUA és habitual rentar o submergir en clor pollastres, galls dindis, porcs i altres tipus de carn. Se suposa que aquests anomenats "tractaments de reducció de patògens", com el clor o l'àcid serveixen per reduir bacteris perjudicials, no obstant això aquest tipus de desinfectants permet dissimular qualsevol contaminació o malaltia que hagi sofert la carn, és just per aquesta raó pel que està prohibit a Europa.

Amics de la Terra presenta al·legacions contra el macro parc fotovoltaic de la Marina de Llucmajor

20 març 2015 Amics de la Terra ha presentat una sèrie d'al·legacions a la Comissió Balear de Medi ambient, contra el macro parc fotovoltaic que es pretén instal·lar en el municipi de Llucmajor. El parc fotovoltaic ocuparà gairebé 100 hectàrees que significarà un impacte paisatgístic molt negatiu en una zona agrícola de rellevància mediambiental, d'una gran bellesa, rica en biodiversitat i emblemàtica per al turisme local i visitant. A més la zona on es pretén construir el parc està envoltada de zona boscosa d'alt valor ambiental, així com ANEI, LIC i ZEPA (Xarxa Natura 2000).

T'ho menges amb el TTIP: Vedella amb hormones

. . . L'ús d'hormones per tractar la carn - incloent estrogen, progesterona, testosterona i els seus derivats sintètics - està permès a EUA des de la dècada dels 50. No obstant això, la UE va prohibir la seva venda en 1981, i en 2003 va reafirmar la seva decisió, en fer-se públics els impactes d'aquest tractament sobre la salut pública.