Justicia ambiental i econòmica

Actua: pararem la impunitat de les multinacionals a Hondures

19 maig 2016

En el transcurs de dues setmanes, quatre activistes han estat assassinats a Hondures per oposar-se al costat de les comunitats indígenes a diferents megaprojectes que atempten contra la vida de les comunitats i els seus mitjans de subsistència.

Tot això ha succeït després de l’assassinat de Berta Càceres el març passat, capdavanter indígena lenca, que va donar la seva vida per defensar els drets humans i ambientals enfront del projecte d’una represa hidroelèctrica, Aigua Zarca, de l’empresa DESA; drets que aquesta empresa de complicitat amb el govern està dinamitant.

La mobilització social està incidint i fins avui hem aconseguit que els principals inversors del projecte es retirin, no obstant això el Banc Centroamericà d’Integració Econòmica continua recolzant la represa*.

La impunitat de les multinacionals que operen a Hondures i que cometen violacions de drets humans per aconseguir els seus objectius és una barbàrie, no podem donar-los l’esquena i mirar a un altre costat. És necessari sumar esforços per donar a conèixer el cas d’indefensió de les comunitats i frenar el continu atropellament al que es veuen sotmeses. En 12 anys, més de 100 activistes han perdut la vida per defensar l’interès general, les comunitats locals i els recursos naturals dels quals depenen aquestes comunitats.