Clima i energia

Amics de la Terra ajuda a les famílies a consumir menys energia

En el Dia Mundial de Medi Ambient, Amics de la Terra se suma a les activitats arreu del món per impulsar la sensibilització i acció pel medi ambient, participant a LA DIADA DEL MEDI AMBIENT 2015 que tindrà lloc al carrer Blanquerna dissabte 6 de juny al matí que organitza l’associació de Veïns de Santa Pagesa amb la col•laboració de l’Associació de Llicenciats/des en Ciències Ambientals de les Illes Balears.

En la Diada a Blanquerna Amics de la Terra farà un sorteig de 5 Auditories energètiques (valorades en 300 euros cadascuna) a totes les persones que participin en el “Joc de les Diferències” a l’estand. El joc consta de cercar en uns cartells o dibuixos les diferències entre les diverses activitats i hàbits quotidians d’una llar respectuosa amb el medi ambient i una altra “millorable”. L’objectiu d’aquesta activitat és doble, per una part volem conscienciar i canviar els hàbits per a que les famílies consumeixin menys recursos naturals i la seva petjada ecològica sigui menor, i per l’altra, oferir un recurs molt valuós que permeti a les famílies millorar l’eficiència i l’estalvi energètic.

Aquestes auditories consisteixen a detallar les característiques energètiques de la llar, tan tèrmiques com elèctriques – possibles pèrdues de calor, característiques dels electrodomèstics, etc.-, i a partir d’aquestes dades, mesurar al llarg de dues setmanes els hàbits de consum de cada família. Després d’aquesta primera fase, s’analitzarà cada cas concret per proposar mesures d’estalvi i eficiència adaptades a cada context: uns consells o mesures correctores que poden arribar a suposar un estalvi en les factures de la llum i el gas d’entre un 20% i un 40%.

La iniciativa de realitzar auditories energètiques en llars forma part d’un projecte més ampli a nivell estatal, que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat.