Biodiversitat

Amics de la Terra demana no retirar la posidònia al Parc Natural es Trenc-Salobrar

4 abril 2016

Aquest matí Amics de la Terra ha presentat les seves al•legacions a l’avantprojecte de llei de declaració del parc natural es Trenc-Salobrar de Campos, que el Govern Balear ha sotmès a exposició pública en les darreres setmanes.

Amics de la Terra felicita al Govern Balear per la iniciativa i per la inclusió de mesures tan necessàries per restaurar les zones degradades, la majoria com a resultat de la gran pressió humana sobre la zona.

Amics de la Terra proposa dur a terme un estudi ambiental per definir la capacitat de càrrega adequada que asseguri la conservació del parc natural, limitar el nombre de visitants perquè no passi dels nivells recomanats i habilitar els aparcaments en funció d’aquest estudi.

A més Amics de la Terra proposa respectar al màxim la figura de Parc Natural pel que fa a la gestió de la Posidònia morta. Proposa no retirar la Posidònia morta que conserva la sorra de la platja, o almenys només retirar-la en part i sempre de forma manual, sense usar maquinària pesada. La Posidònia té un paper decisiu per evitar l’erosió de la platja. És important així mateix informar als visitants que la platja d’es Trenc és una platja amb una gestió més natural i sostenible que altres platges turístiques i el paper que té la Posidònia en la seva conservació.