Biodiversitat

“AL MOLINAR, PORT PETIT” envia 20.000 signatures al Ministeri de Medi Ambient

Representants de les entitats que integren la campanya “Al Molinar, Port Petit” van lliurar ahir a la tarda en el registre de Delegació de Govern un dossier a l’atenció del Ministeri de Medi Ambient, encarregat de la redacció de l’informe d’impacte ambiental del projecte d’ampliació del port del Molinar.

“Al Molinar, Port Petit” ha considerat rellevant que el Ministeri de Medi Ambient tingui constància de la gran oposició ciutadana a aquest projecte, així com de l’impacte que tindria no només per l’entorn ambiental, sinó també per al paisatgístic, urbanístic, social i patrimonial del barri del Molinar.

El dossier consta de 20.000 signatures contràries a l’ampliació recollides a peu de carrer durant aquests dos anys; un recull de premsa que demostra la repercussió que l’amenaça del projecte d’ampliació ha tingut socialment; un informe sobre les iniciatives públiques per millorar la qualitat de les aigües de la badia; i l’enquesta de la Fundació GADESO.

Contrasentit entre l’ampliació del port i els esforços per a l’adequació ambiental de les zones de bany

El Molinar es troba en una zona urbana amb un alt grau d’ús de les platges locals per part de veïns del barri, ciutadans de Palma i visitants. Des de l’inici de temporada es produeix una gran afluència de banyistes, surfistes i piragüistes.

Naturalment, aquesta mena d’usos turístics i recreatius obliga les autoritats a avançar en la millora de la qualitat d’aigua de bany a la zona. Recentment les autoritats responsables de la qualitat d’aigua han posat en marxa actuacions per avançar en aquest aspecte, impulsant l’avantprojecte de millora de l’emissari que descarrega en aquesta zona.

Per contra, l’ampliació del port del Molinar de Llevant derivarà en un increment de l’activitat nàutica a la zona, i inevitablement, de l’empitjorament de la qualitat d’aigua, factors que són incompatibles amb l’adequat gaudi de les platges properes.

Per això, “Al Molinar, port petit” considera que els efectes de l’ampliació són del tot antagònics amb els esforços que les autoritats estan realitzant perquè l’ús i gaudi del litoral per part dels veïns de Palma de Mallorca pugui realitzar-se en condicions de seguretat i higiene ambiental adequada i dificultarà l’avanç en la millora de la qualitat ambiental que es persegueix per impulsar les activitats turístiques i ús de la població autòctona.

La resolució de l’informe d’impacte ambiental del Ministeri de Medi Ambient només és un tràmit més del procés administratiu

“Al Molinar, Port Petit” vol recordar que la declaració d’impacte ambiental suposa només una fase més del procediment administratiu de l’expedient del projecte d’ampliació del port del Molinar, i que el seu sentit sigui positiu o negatiu no suposarà cap canvi en la consecució del objectiu de salvaguardar el port del Molinar. La darrera paraula sobre l’autorització la té l’Autoritat Portuària de les Illes Balears, que ja ha mostrat la seva oposició a aquesta ampliació.

“Al Molinar, Port Petit” no cessarà en les seves iniciatives fins a haver fet realitat la rehabilitació i conservació del port del Molinar

Independentment que el projecte d’ampliació del port del Molinar no tingui cap futur (donada l’oposició del Govern Balear, Consell Insular de Mallorca, Ajuntament de Palma, Autoritat Portuària i la gran oposició ciutadana), “Al Molinar, Port Petit” seguirà amb les seves iniciatives fins a aconseguir l’aprovació d’un nou projecte que asseguri la conservació del port del Molinar i la continuïtat del seu passeig marítim.

“Al Molinar, Port Petit” demana a l’Autoritat Portuària i Ajuntament de Palma celeritat en les iniciatives per aconseguir d’una vegada per sempre la conservació d’aquest emblemàtic lloc del barri mariner del Molinar.

MILLORES SÍ, AMPLIACIÓ NO!

Campanya ciutadana impulsada per les entitats: Salvem es Molinar – Arca – Vogar i Ciar – GOB – Amics de la Terra – Greenpeace