Alimentació i agricultura

Amics de la Terra ensenya a cultivar horts urbans ecològics per reduir la petjada de carboni

25 persones han assistit al curs d’introducció a l’agricultura ecològica a horts urbans i al taller de compostatge organitzat per Amics de la Terra al horts familiars de la Granja Escola Jovent. S’han impartit coneixements bàsics per començar a cultivar un hort urbà o familiar amb agricultura ecològica. També han après com fer compostatge amb els residus orgànics, per tancar el cicle de la matèria orgànica de manera natural.

També cal destacar que podem reduir molt la nostra petjada de carboni si escollim alimentar-nos amb productes locals i ecològics i fem compostatge dels nostres residus orgànics; evitant així la seva incineració en el cas de Palma, que no hi ha recollida selectiva de matèria orgànica. D’aquesta manera reduirem molt la contribució personal al canvi climàtic i prendrem una part activa de la nostra responsabilitat en aquest problema ambiental global.

L’alimentació local ecològica i produir els propis productes usant productes i mètodes naturals tenen molts avantatges: millorar la nostra alimentació, menjant sense tòxics tindrem millor salut, cuidar la nostra terra, respectar els equilibris naturals i la fauna associada, connectar-nos amb la natura i amb el procés de producció natural, i una activitat familiar que pot ser molt divertida, constructiva i satisfactòria.

Podeu veure les fotos del curs i taller aquí.

La Granja Escola Jovent lloga horts familiars per a que qualsevol persona interessada pugui posar en pràctica els coneixements adquirits o viure l’experiència de cultivar les seves fruites i verdures.

Aquest curs i taller formen part de la campanya estatal de Amigos de la Tierra “Redueix la teva petjada de carboni en hàbits quotidians” i que compta amb la col•laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

body,td,th {

      color: #666;

}

h4 {

      color: #060;

}

a:link {

      color: #060;

      text-decoration: none;

}

a:visited {

      text-decoration: none;

      color: #060;

}

a:hover {

      text-decoration: none;

}

a:active {

      text-decoration: none;

      color: #060;

}

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest