Alimentació i agricultura

Els joves i la Sobirania Alimentària

Dissabte 22 de setembre, coincidint amb el Dia Europeu de les Comunitats Sostenibles, vàrem concloure el nostre projecte “Els secrets que amaguen els nostres aliments i la Sobirania Alimentària“, amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports – Direcció General Esports i Joventut en les despeses de manteniment i gestió de les nostres activitats.

Al llarg d’enguany hem fet tallers d’educació per alumnes de primària i secundària a 4 centres educatius de Mallorca, hem organitzat una acció informativa i participativa a la UIB amb els seus estudiants, i finalment hem visitat una finca d’agricultura ecològica i de permacultura dirigida a joves.

En aquesta sortida varen participar 20 joves d’entre 18 i 30 anys. Els continguts de la visita varen ser: introducció a l’agricultura ecològica i la permacultura; coneixements de la sobirania alimentària i l’autosuficiència a la finca; reutilització dels residus domèstics per a fer compost; reutilització de materials de fusta per fer bancals de cultiu; sistemes eficients de reg, cuina i forn solar, etc. Les joves han pogut fer un tast de productes produïts a la mateixa finca mitjançant un dinar vegetarià.

Ha estat un projecte molt interessant, i fins i tot, els joves ens demanaven en finalitzar la sortida quan seria la següent convocatòria, per fer més activitats com aquesta, ampliant contingut amb una part pràctica i fer un petit manual escrit.