Alimentació i agricultura

Curs de pa artesà, amb blats antics i llevat mare

Descobreix i aprèn com fer el pa, de la llavor al plat, recuperant el saber tradicional i en harmonia amb l’entorn. Gaudeix dels sentits treballant la massa amb les mans i tastant les nostres creacions.

Passarem un dia agradable a la Finca Es Puig d’Alanar, descobrint l’origen del blat i aprenent a fer pa com un temps. Durant el dia xerrarem de la importància dels ingredients, com la farina integral i el llevat mare, i de les tècniques de conreu respectuoses amb la terra.

La Gemma ens explicarà els secrets per fer un bon pa, i cadascú tindrà l’oportunitat de treballar la seva massa amb les mans i coure-la al forn de llenya. També aprofitarem per fer coques amb verdures ecològiques, que ens serviran per dinar de gust.

El curs està programat per diumenge dia 10 de juny, arribarem al dematí (devers les 10h) i després de cuinar els pans i les coques, gaudirem d’un dinaret a base de coques i altres aliments ecològics (suposam que haurem acabat devers les 16h).

On?

La finca des Puig d’Alanar, que es troba a la zona de s’Espinagar de Manacor, molt aprop de Portocolom (exactament al km 3’3 de la ctra. de Portocolom a Portocristo.

Les persones que s’inscriguin al curs rebran informació concreta de com i on quedam per trobar-nos.

El curs té un cost de 30 euros (que inclou els materials, el dinar ecològic i un petit llibret amb la informació bàsica que donarem al curs).

Per formalitzar la vostra inscripció, heu d’escriure al correu amicsdelaterra@gmail.com o bé telefonar al 971757939.

L’associació Es Puig d’Alanar són un grup de joves motivats per l’auto-gestió, la sobirania alimentària i la vida a foravila. Treballen per recuperar els sabers agrícoles tradicionals i posar en pràctica un model de vida sostenible i de baix impacte ambiental. Ells han estat desenvolupant tasques diverses realcionades amb la permacultura, la bioconstrucció, el cultiu de varietats locals i el maneig de la finca amb mètodes respectuosos amb l’entorn i basats en la tracció animal i les energies renovables. Després d’uns anys portant la finca des Puig d’Alanar, ara es preparen per al trasllat a una altre lloc, on esperem tornar-los a veure aviat en acció.

Amics de la Terra vol col·laborar amb ells donant a conèixer la seva feina i aprofitant-se dels seus valuosos coneixements per aprendre a fer pa de veritat.

Descarrega’t el cartell aquí:

Curs de pa